Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 8 februarie 2012

Legăturile zilei - Cele mai interesante articole





Propuse de redacţie:
1.

Astăzi când în fața poporului iese președintele României și ne spune că suntem niște proști și niște puturoși care vrem să trăim de pe spinarea statului; care nu vrem să învățăm meseriile de croitor, cizmar, sudor ci vrem să ne facem toți oameni "cu facultăţi", ingineri, profesori, medici care cer statului locuri de muncă în loc să plece prin Europa, pentru că de aia s-au deschis graniţele, să nu stăm cu mâna întinsă în ţară; astăzi când presa liberă e acuzată că răzvrătește poporul împotriva preşedintelui şi guvernului impus de acesta; astăzi când oamenii rămaşi fără case, fiind cedate străinilor din toată lumea prin acte false şi martori mincinoşi; astăzi când reducerea pensiilor şi salariilor au pus populaţia în imposibilitatea de a-şi mai achita ratele la bănci, pe care preşedintele s-a străduit să le înmulţească şi să le păstreze  îndatorând poporul la FMI pentru a le feri de faliment; astăzi când au murit peste un milion de oameni pentru că nu şi-au mai putut procura medicamentele necesare, fiind minţiţi că au plecat definitiv în occident; astăzi când marionetele puse de preşedinte în guvernul României îi fac pe cei care protestează contra lui, viermi, ultraşi şi ciumpalaci; astăzi când preşedintele României se crede un bulibaşă care conduce "turma" după bunul lui plac, să ne aducem aminte de "Testamentul Reginei Maria", o străină care s-a considerat mereu româncă, a iubit poporul, a iubit România din toată inima sa, pe care a lăsat-o Ţării şi oamenilor ei. 



2.

Se poate vorbi de un sfârșit al capitalismului? A avut Karl Marx dreptate când spunea, cu un secol și jumătate în urmă, că acest model economic se va autodistruge? Asta înseamnă că ne vom întoarce la comunism? În paginile următoare veți găsi două seturi de răspunsuri diferite – pe alocuri chiar antagonice – pentru toate aceste întrebări. O certitudine: lumea din jurul nostru se schimbă. Și o întebare: cât de dramatic? 



Primim de la Mircea Vâlcu Mehedinţi:


1.
Enciclopedia personalitatilor pe o singura pictura.
1 - Pozitionand mouse-ul pe o personalitate din acest tablou, se va afisa numele acesteia. (Dintre români Corneliu Baba – cu fes roşu şi ochelari)
2 - Dand "clik" pe o personalitate, se vor afisa informatii despre personajul ales, pe Wikipedia in engleza, sau in romana prin selectarea limbii romane din lista "languages" din stanga (dar nu in toate cazurile).
 Nota: Pictura e mai mare decat va permite monitorul s-o vedeti, deci miscati bara de jos sau bara din stanga, pentru a vedea intreaga pictura.

2.
Portretul Romaniei Interbelice EXCEPTIONAL!


Transmiteti-l la toti copiii din casele Dumneavoastra, pentru ca acum istoria se face in... "limba materna" a fiecarei nationalitati, cu carti primite din afara..., cu teoriile tarii de origine..., cu mesajele profund ostile MARI I ROMANII, care a stat ca un os in gat marilor puteri ale Europei !
Mai mult... Istoriile alternative aprobate de Ministerul nostru de resort au dat posibilitatea ca fiecare scoala sa interpreteze in mod propriu (si de cele mai multe ori diferit de la un judet la altul!)
evenimentele care constituie istoria adevarata a Teritoriilor Romanesti, indiferent cum s-au numit ele de-a lungul vremilor!
Foarte interesante pentru noi toti romanii (pentru tinerii nostri, in mod special) - sunt mai ales informatiile, necunoscute in marea majoritate, despre zone care... au fost... nu mai sunt... si nu se stie daca... si cand... vor mai apartine vreodata acestei tarisoare...
Dumnezeu sa apere si sa binecuvanteze Romania si romanii, oriunde s-ar afla ei !



3.
O FANTOMĂ BÂNTUIE ROMÂNIA. PORTRETUL UNUI DECEDAT...MORAL


De la George Anca



De la Nelu Babau - Din nou despre ceapa

Primim de la Maria Diana Popescu:

1.
Maria Diana Popescu - Franks şi omizile

Bucuroase că gerul le mai dă un răgaz, fantomele ascunse după draperii, de teama manifestaţiilor, au ieşit ţopăind dinaintea naţiunii cu singura lecţie învăţată pe de rost: tupeul. Deşi le-am recomandat pe Knut Hamsun cu volumul „Foamea", unde un personaj mănîncă aşchii de lemn, oase de la măcelărie şi propriul deget, se pare, cei trei crai de la Putere au citit împreună „Ziua în care s-a oprit Pământul" a lui Phillip K. Dick, unde un extraterestru susţine că pentru a salva Terra trebuie stîrpiţi toţi oamenii, ei fiind entitatea care o pun în pericol. Probabil, în direcţia acestei idioţenii, vine şi afirmaţia ministrului de la turism: „Preocupaţi să salvăm ţara, am lăsat în urmă oamenii!". Doar-doar or mai trezi un pic interesul poporului, aceşti incompetenţi, corupţi şi semidocţi care au întors buzunarele României pe dos, preocupaţi, nu s-o salveze, ci s-o vîndă, s-o îndese în propriile hambare, fac din nou recurs la sufletele românilor de o răbdarea îngerească - românii obidiţi, striviţi de datorii şi de neputinţa alungării acestor impostori cu rang.
Mai departe:

2.
Maria Diana Popescu - Acordul comercial împotriva contrafacerii

Nu prea am înţeles de ce ACTA fără plebicist. Oricum, cu sau fără vreun acord, în România cei interesaţi pot afla de cîte ori ai respirat într-o zi. Avem cele mai multe servicii secrete din Europa şi, pentru că sînt secrete, nu le ştim numărul. Nimic nu le scapă acestor urechi sofisticate care ascultă şi îndosariază. Să o luăm metodic: ministere, interne, externe, armată, poliţie, procuratură, investigaţii fraude, securitatea datelor, a transmisiilor, învăţămînt, sănătate, crima organizată, economia, societatea civilă, statistica, notariatele, administraţiile locale, consiliile judeţene, comunale et caetera, atît de multe sînt, încît nişte poliţai în plus la internet sînt floare la ureche. Cu atîta securitate acasă, nu-i mare lucru încă o aderare (semnată cu degetul, ca neştiutorii de carte), care se ocupă cu datul muştelor afară din grădină. Sau poate că ACTA, cea mai recentă găselniţă poliţienească, declanşează urmărirea celor care urmăresc. În fine, capitalismul are foarte multe piste de exterminare, după cum se reflectă în traiul nostru. Dictatorii fac ce vor cu ţara şi cu lumea. De ce n-ar fi dictatură şi în lumea virtuală?
Mai departe: