Faceți căutări pe acest blog

joi, 23 februarie 2012

Speculaţii privind iarna trecută (sperăm...)


Cum se întâmplă un fenomen ieșit din comun, cum imediat apar şi scenaritele ca ciupercile după ploaie. Aşa era şi pe vremea "radio-şanţului" de la sate. Nu ştiţi ce-i "radio-şanţul"? Iaca nişte tărănci cu lucrul de mână aşezate frumos pe iarbă pe marginea şanţului de la drum. Ăla era radioul satului iar cât coseai broderia la o batistă aflai totul ce se întâmplase peste noapte la căminul cultural, la cârciumă, la moaşa comunală, la cimitir, cine se mai bătu cu cine, câţi veniră beţi acasă şi-şi luară nevasta la bătaie, ce i-a zis primarului Ion din capu' satului, cum a uitat Gogu căruţa în pădure şi a venit acasă numai cu caii şi câte şi mai câte.
Rolul babelor îl au astăzi ziarele iar bârfa babelor era nimic pe lângă ce mai scornesc acestea... Mai adăugaţi şi faptul că suntem deja într-o lume globalizată şi într-un minut, pe Internet, poţi afla trăsnăi din ziare din Alasca la Cap Canaveral, din Islanda până-n Australia.
Iar cum ziarele s-au înmulţit în draci, cam blocul şi ziarul, jurnalişti cu imaginaţie - sau nebunie că-i tot una - cu duiumul, la fiecare 10 inşi ce trec pe drum, găseşti senzaţionalul şi scenariul ştiinţifico-fantastic. 
Vă prezentăm şi noi o ştire primită - auzi sintagmă: "pe surse"! - care dovedeşte că în fapt, în lumea asta largă, doar tehnologia a mai avansat. În rest, deosebire între ce-i debita capul unei babe de la "radio-şanţ" acum un secol şi ce citeşti în presa de dimineaţă nu există!
RED.
**************
FRIGUL ACTUAL  si ce dezvaluie mass-media germana
  O marturisire senzationala din presa germana  
După experimentul suport din 2010 (vezi tezele meteorologului militar Karavaev referitoare la canicula ruseasca din 2010 si misterioasa statie "meteorologica" Haarp din Alaska) conform unor surse AIAA bine informate, nava X-37c  a fosta misionata acum 4 săptămîni sa repete  testul realizat in urma cu 2 ani cu  nava x-37b, dar in condiții de iarna.
Se pare ca aceasta arma sofisticata de influentarea climei a esuat inainte de termenul prevazut si astfel frigul indus in Rusia nu numai ca se prelungeste, dar a si avansat neasteptat de mult in Europa.
Conform  programului american, frigul ar fi trebuit sa afecteze Iranul - zona de nord vest ,unde sunt comasate mai multe instalatii considerate a face parte din programul nuclear militar, dar odată cu dispariția neasteptata a navei de tip x37-c, anticiclonul a reluat treseul clasic spre Europa. 
In prezent situatia este incontrolabila, iar perioda de frig nu pare sa aiba un sfirsit previzibil. 
Masuratorile recente realizate de universitatea din Heidelberg releva si prezenta razelor ultraviolete in cantitati inca neintilnit de mici. Acest lucru ar putea confirma ipoteza pre- atacului USA spre Iran, confirma specialistii germani.
Nu este de neglijat nici faptul ca la intrunirea de azi, cancelara germana a obținut un accord pentru 20 milioane tone cereale din partea Franței, pentru a putea acoperi lipsa unei recolte in vara ce urmează. In contrapartida ,Germania va livra dispozitive "feuerstrauss" necesare la construcția avioanelor Raffale, singurele, care le experimentul LIBYA, s-au dovedit superioare tehnicilor americane. Rămâne de văzut dacă valul de frig nu va reduce la "tăcere" orice alte arme, conchide comentatorul german .