Faceți căutări pe acest blog

marți, 13 martie 2012

Alexandru Melian - UNGUREANU care decide UNGURESTE



UNGUREANU  care  decide UNGURESTE

Câtă răbdare  mai cred politicienii că poate avea acest popor pentru a le suporta nemerniciile de tot felul care le înveninează zi de zi viaţa și le terfelește fără rușine demnitatea ?
   Proaspătul fost șef al spionilor, devenit proaspăt șef al guvernului și probabil proaspăt viitor candidat la președinţie, a început să confunde România cu serviciul SIE. Acolo seful decidea și subordonatii se supuneau fără a crâcni, pentru că, se știe decând lumea, în militărie ordinele nu se discută, ci se execută.
            Numai că,domnule Ungureanu, România nu e o cazarmă militară în care dv. îi faceţi puturoși și beţivi pe militari, atunci când aveţi indigestie sau aţi dormit prost și nici un patrimoniu al serviciului secret unde stabiliţi dv. structurile, obiectivele, șefii și toată bucătăria cunoscută sau necunoscută a unei asemenea reţele. România este încă o ţară locuită de români,  cu mult timp înainte de a fi uns dv. – de către T. Basescu – s-o păstoriţi, probabil ca într-un fel de Mioriţă unde ciobanul moldovean ar reprezenta ţara. România are o Constituţie, are un Parlament și mai ales are un POPOR. Obligaţia dv. este să vă supuneţi lor sau, dacă acestea nu sunt la înălţimea aspiraţiilor dv. de probabil viitor « geniu al Carpaţilor », să plecati. E mai onorabil și chiar mai prudent.
            Pentru că întrebarea fundamentală pe care vreau să v-o pun este următoarea:  dumneavoastră sunteţi primul ministru al celor peste 80% de români sau a celor aproximativ 7% de români de origine maghiară? Răspunsul corect este că ar trebui să fiţi primul ministru al tuturor românilor, fără nici un fel de descriminare. Din păcate, decizia recentă a guvernului pe care îl conduceţi, de a încălca, în mod grosolan, sub presiunea obișnuitului șantaj al UDMR, autonomia universitară și de a înfiinţa la Târgu-Mureș o linie de predare în limba maghiară (domnul Marco Bela vorbește de o facultate în limba maghiară  - ceea ce nu e același lucru ?!)  reprezintă nu doar un act de discriminare a majorităţii în favoarea minorităţii, ci mai ales o încălcare a constituţiei și o sfidare a poporului român în general și a românilor nemaghiari din Transilvania în special. Că este și o sfidare a bunului simţ elementar n-are rost s-o mai spun, știind că acesta este o floare rară în spaţiul nostru politic.
            Privind câteva cifre referitoare  la Universitatea de medicină și farmacie de la Târgu Mureș, ce constatăm :
-         finanţarea de bază a învăţământului se calculează cu un coeficient mărit pentru studenţii care învaţă în limba unei minorităţi naţionale
-         paritatea factorilor de conducere din universitate este departe de realitatea demografică a României ; de pildă din cei doi prorectori unul este de origine maghiară , adică 50%
-         la admiterea din 2011, la universitate, au intrat pe locurile bugetare astfel :
a)     Facultatea de medicină - 129 români
                                                    131 români de origine maghiară  
b)    Facultatea de medicină dentară – 35 români
                                                              35 români de origine maghiară
c)     Facultatea de farmacie  - 35 români
                                              35 români de origine maghiară 

Deci, într-o ţară unde peste 80 % sunt români și aproximativ 7 % sunt români de origine maghiară, domnului Ungureanu și guvernului său, - de fapt UDMR-ului – nu le ajung paritatea de 50% de la Universitatea de medicină și farmacie de la Târgu Mureș, ei vor chiar o facultate în limba maghiară, ei vor scindarea unei comunităţi aflata în relaţii normale de colegialitate, respect și adeseori de prietenie, într-o colectivitate bipolară și antagonică, deplasând ideea de competiţie între competenţe pe ideea de concurenţă între etnii, deplasând, de fapt, moravurile și năravurile politice în incinta almei-mater.
Ne aflăm aici în faţa uneia din consecinţele admiterii în spaţiul civic românesc a partidelor etnice (vezi articolul nostru din Samanatorul blog spot, « Apel la responsabilitate, patriotism și înţelepciune »), a UDMR și, - ca și cum asta n-ar fi fost deja o anomalie – al PPMT, moșit zilele trecute la Miercurea-Ciuc de către Lazlo Tokeș, acest român anti-român a cărui patrie este Ungaria și pentru care Transilvania este un teritoriu unde el decide cine să intre și cine nu iar provincia secuilor o ţara  unde românilor trebuie să li se acorde statutul de minoritate naţională.
Iar domnul Ungureanu și guvernul său,- teleghidat de președintele ţării și ignorat de Parlament – în loc să pună capăt acestei montruozităţi politice, unde un partid etnic de 6-7 % face și desface guverne, face și desface aranjamente de toate felurile, promovează și întreţine trădarea și șantajul ca instrumente politice de prim ordin (nu-i vorbă, împreună cu « colegii » lor, idiferent de etnie și partid), dumnealui și toţi cei care au jurat credinţă și dăruire poporului român, se transformă în complici lipsiţi de răspundere și demnitate ai celor care, nu doar că nu iubesc România, dar lucrează pe toate căile, conștient sau nu, la îngenuncherea ei.
Deșteaptă-te ROMANE, cât nu e prea târziu !
                                                             Alexandru MELIAN

Adăugare.
DIN www.ziare.com  citim:


Fostul ministru al Educatiei Mircea Miclea crede ca miza scandalului de la UMF Targu Mures este una electorala, el fiind "iscat de politicieni, pentru profitul lor, nu pentru binele comunitatii".

Miclea avertizeaza asupra pericolului ca demersul nationalist al UDMR sa se intoarca impotriva comunitatii maghiare.

Intr-un interviu acordat pentru Ziare.com pe tema schimbarilor preconizate a avea loc la UMF Targu Mures, fostul ministru al Educatiei subliniaza ca "nu exista autonomie mai presus de lege", dar atrage atentia ca infiintarea unei noi facultati nu se poate face fara avizul obligatoriu al senatului universitatii respective, prin urmare Hotararea de Guvern adoptata marti nu este o solutie, ci o simpla amanare a unei decizii.

In opinia sa, UDMR joaca o carte nationalista pur electorala, in conditiile in care pe studentii la medicina ii intereseaza doar calitatea educatiei, iar pe bolnavi doar calitatea actului medical, indiferent de nationalitatea lor sau a medicilor care ii ingrijesc.

- Cum comentati solutia adoptata marti de Guvern? Este o solutie "damboviteana" sau europeana?

Mie mi se pare ca Guvernul nu a adoptat inca o solutie, asteapta sa vada rezultatul dezbaterii publice. N-a avut forta sa ia o decizie si atunci a amanat-o. Ce avem acum de la Guvern nu are nici un efect juridic.

Infiintarea unei facultati noi la UMF Targu Mures fara voia Senatului acestei universitati este o incalcare a autonomiei universitare. Singurul in masura sa stabileasca misiunea, strategia institutionala si structura universitatii este Senatul universitar.

UDMR poate sa solicite acest lucru, in baza libertatii de expresie, dar Guvernul trebuie sa respecte Legea Educatiei Nationale si Constitutia, care garanteaza autonomia (vezi art. 123 din Legea Educatiei Nationale).

Nu e prima data cand UDMR solicita infiintarea de facultati maghiare in interiorul unei universitati, e o cerere recurenta, asociata cu fiecare ciclu electoral. Face parte din strategia electorala a UDMR-ului.

In completare citiţi şi articolul:
http://www.ziare.com/politica/maghiari/primarul-din-tg-mures-ne-rezolvam-problemele-singuri-la-umf-restul-e-circarie-politica-1155885