Faceți căutări pe acest blog

duminică, 19 mai 2013

Editorial "Sămănătorul" - CONSECINŢELE JURNALISMULUI “CAZON”



CONSECINŢELE JURNALISMULUI “CAZON”:

Adevărurile despre ţară doar prin “revistele de nişă”!

 Ceea ce bătea de mult timp la ochi, pentru mine a devenit o certitudine fermă. Înregimentarea politică, implicarea în mafia economică şi juridică a revistelor, posturilor de televiziune şi cotidienelor centrale, este bine confirmată din mai multe surse independente. Din Bucureşti, mi se dă de către un jurnalist - cu care mai făcusem două reportaje - următorul răspuns : “- Aş veni cu drag domnule Tomoniu ca să facem şi un reportaj legat de aria naturală protejată “Dumbrava Tismanei”, dar ştiţi cum e, şeful are alte priorităţi!”. Din Târgu Jiu, doi jurnalişti pe care-i ajutasem  să realizeze nişte emisiuni de televiziune la Tismana, se fac că nu mai au timp de mine după ce au trecut în slujba “noii orientări politice”, aşa cum spuneau în ‘89 generalii “loviluţiei”.

Dar când e vorba de emisiuni TV sau reportaje “cu ţintă aleasă de şefi” la Tismana, sunt căutat ca oaia grasă iar eu - băiat bun - le dau tuturor un ou de aur plin cu informaţii. “- Haideţi dle Tomoniu, va rog frumos, lăsaţi via pe altădată, azi dimineaţă am primit ordin să filmez la mânăstire!”. Car’ va să zică, vorba lui nenea Iancu, filmare “la ordin”! La Cluj, la Târgovişte sau la Timişoara, ca să nu mai vorbim de Bucureşti, jurnalismul a devenit “cazon”: nu execută filmările sau reportajele decât la ordin, care ordin, vine “de sus”!

Şi atunci cine mai scrie liber în ţara asta decât noi, aşa numitele reviste de nişă cum ne numesc... “profesioniştii”? Halal profesionişti! Mai ales ţaţele “profesioniste”: cum deschizi gura să răspunzi, ţi-a retezat răspunsul cât ai zice peşte dacă nu-i pe varianta veşnicului “de sus”!

Apoi, reporteriţele cu liceu seral, de pe teren, au de regulă, normă precisă: 50% de “îîî”, “ăăă”, “eee” şi alte vocale bine scremute, în rest, bună ziua..., sunt la..., vom reveni cu alte “amănunte” deseară la ştiri. Bineînţeles, amănunte la a, e, i, â, ă, u, nu la subiect...

În afară de situaţia dezastruoasă din presă şi principalele posturi TV româneşti  un mare pericol ne paşte din partea reţelelor de distribuţie prin cablu. Sunt alese posturi TV străine, dar de mare impact la populaţie tocmai datorită subiectelor “senzaţionale”, pretinse ca “ştiinţifice” unde aberaţiile  unor grupuri de interese din oculta mondială sunt subtil introduse în capul  nostru prin metode psihologice, subliminale în mare parte. E cazul posturilor TV, History şi National Geografic, primul având scop distrugerea teoriei evoluţiei în favoarea teoriei creaţioniste, a tezei că tot ce e pe lumea asta este creaţia extratereştrilor, al doilea, sugerând “îmbogăţirea”  românului prin vânzarea a tot ce mai are ca patrimoniu prin casele sale. Adică, după propaganda vânzării pilonilor stategici ai economiei, a vânzării resurselor de petrol şi minerale ale ţării, iată o nouă strategie  de a ne vinde icoanele şi medaliile din casă ale eroilor de război, alte obiecte din colecţia personală pentru a nu mai rămâne nimic românesc în ţara noastră!

Dar despre atacurile antiromâneşti, vedeţi blogul http://cleptocratia.blogspot.com/

Până una-alta, soarta noastră se joacă la ruleta dâmboviţeană. Acolo se învârte o maşinărie extrem de complicată. Dac-o dai pe dreapta, s-ar putea să-ţi iese asul de popă, valetul de pică şi dama cu treflă vestejită. Dac-o dai pe stânga, se învârte până dai de dreapta. E adevărat cu alţi valeţi şi alte dame dar finalul seamănă leit.

Şi totul e un plagiat, cutumă “a la Ceauşescu”: reclami AEP - Autoritatea Electorală Permanentă, fie la marele dreptaci fie la marele stângaci, rezultatul e sută-n mie acelaşi ca de pe vremea primilor secretari PCR de la judeţ în vremurile împuşcatului. Mai exact, când reclamai preşedintele Sfatului Popular la judeţ, petiţia se întorcea exact la el.

Se ştie bine că AEP a “lucrat” de aşa manieră alegerile locale pentru a se interpreta faptul că ele au fost fraudate. Aveau şi cifra dată “de sus”: două milioane de alegători!

Azi, reclamaţiile curg gârlă şi darea în judecată a AEP pentru abuzuri e noul hobby al românilor. Pentru că “frauda electorală” de două milioane de voturi cântată de cucuveaua de la Cotroceni trebuie să existe în realitate: unii au semnat “pe linie”, alţii au intrat cu soţiile în cabina de vot, unii îşi schimbaseră buletinul şi nu mai corespundea cu cel de pe liste dar frauda cea mare la alegerile locale au făcut-o candidaţii la funcţia de consilier local independent. Sunt poate sute de mii şi s-au aplicat amenzi penale. Vinovat AEP: la inscrierea candidaţilor a cerut la dosar n acte şi trebuia n+1.  Unu ăsta în plus, era o declaraţie că unii n-au găsit “mandatar financiar”. Adică pe cineva să dea bani de afişe independenţilor. AEP n-au cerut-o anume, ca să aibă suport minciuna fraudării alegerilor. Ce nebunie este acum prin ţară te-apucă groaza! Tribunalele îşi declină competenţa trimiţând procesele la judecătorii şi viceversa. Şi pe deasupra, unde să se judece: în judeţul celui care a făcut “fapta penală” sau în judeţul unde AEP eliberează aceste amenzi penale pe bandă rulantă, numai aşa ca să nu intre în şomaj între două legislaturi.

Dar despre toate astea, într-un nou blog “Sămănătorul” dedicat abuzurilor autorităţilor, pentru că tot românul are în ziua de azi un proces, nu? Şi ne salutăm: “- Tu ce proces ai miercuri?”

Nicu N. Tomoniu, aprilie 2013

NOTĂ. Acest articol este editorialul reactualizat al revistei "Sămănătorul", nr. 4, aprilie 2013
S-au folosit imagini din următoarele surse:
pe care vă invit să le citiţi.