Faceți căutări pe acest blog

duminică, 25 august 2013

FANBOX, GLUMA DOLARILOR VIRTUALI PRIN LUME

După FanBox s-a apucat şi Facebook de fraierit români. Reclamele sponsorizate
nu mai sunt în dreapta paginii ci direct pe pagina principală. Iar şmecheria prinde la români:
 15.781 s-au înscris  la un Nikon „gratuit” şi doar 466 văd  o reclamă mincinoasă.
În dreapta imaginii, alţi şmecheri care „îţi găsesc loc de muncă”, adică vin-o la noi samsarii
liber-profesionişti, tu vei munci iar noi vom lua banii. Ce-ţi vom da şi ţie din ei, mai vedem…
CAPCANELE REŢELEI INTERNET (4)

PUNCT FINAL CU CHIVUŢĂ FANBOX


FANBOX, GLUMA DOLARILOR VIRTUALI LA FINAL!

Printr-o discuţie cu o chivuţă colţoasă, ce se dădea mare „Success Coach” la FanBox,  m-am hotărât definitiv:  am închis ultimul cont de la  FanBox şi am şters de la Paypal datele cardului meu bancar. Asta este soluţia finală - dură dar sănătoasă - cu şmecherii de la FanBox, hoţi ca mulţi alţii de pe reţeaua Internet dar având ca momeală himera unor dolari virtuali pe care ţi-i vântură la fiecare postare!
Cum fac concret ca să te fure cei de la FanBox aţi citit concret şi cu imagini concludente în articolul meu din februarie 2013: „FANBOX, GLUMA DOLARILOR VIRTUALI SAU HOŢIE PE FAŢĂ DIN CONTUL PERSONAL!” aflat pe site-ul meu şi pe blogul Sămănătorul. (http://samanatorul.blogspot.ro/2013/02/fanbox-gluma-dolarilor-virtuali-sau.html)
Poate că mai ardeam gazul pe acolo dar virulenţa cu care s-au repezit samsarii Fanbox la apariţia acelui articol m-a făcut să las baltă toată grămada mea de articole şi fotografii puse pe site timp de trei ani! Dacă mai aveam o nedumerire în hoţia Fanbox, uite că am aflat-o, şi anume, nişte români îţi scriu că „Un Success Coach în FanBox este o persoană care se oferă voluntară pentru a-i ajuta pe ceilalţi” când în realitate ei au fost avansaţi Coach pe FanBox tocmai datorită „darului” de a minţi şi a se lua la harţă cu nemulţumiţii pentru ca să li se dea nişte dolari împuţiţi. Pentru că nu sunt există dolari adevăraţi decât pentru o muncă cinstită.
Ciclul şmecheriei FanBox este precum bine v-aţi dat seama, următorul:
- îţi alegi o „cauză” nobilă la deschiderea contului; (chestia asta cu „cauza” sună bine nu?)
- te pui pe postări de articole, fotografii, videoclipuri, diaporame şi ce mai doreşti şi vezi că ai câştigat … un cent dacă te citeşte cineva;
- tocmai faci socoteala dacă merită munca să primeşti pentru un citit de articol doar 0,01 $ , adică să primeşti 1 $ pentru 100 de articole citite şi 10 $ pentru 1000 de articole, că numai bine, iată! vine unul care se dă mare Success Coach şi-ţi spune că trebuie să te împrumuţi obligatoriu ca să câştigi mult şi bine;
- te împrumuţi, dolarii virtuali curg gârlă, pui mereu osul la treabă, bagi postări în draci şi-ţi zici că ai destui dolari ca să-ţi dea şi ţie FanBox ceva creiţari pe cât ai muncit;
- intervine însă iar Success Coach-ul - ce-şi zice mândru antrenor - „ca să te ajute”: mai bagă muncă nene, pentru că n-ai ajuns la maturitate…;
- mai pierzi timp preţios din viaţa ta, ca să te „maturizezi” şi când crezi că-i bine, vine iar Success Coach-ul (citeşte samsaroiul sau samsaroaica, teleloaica sau chivuţa ce aduce slugi boierului) şi-ţi spune că n-ai „fani”, musai mai ai nevoie de vreo 100 de admiratori pentru ce ai scris;
- cauţi admiratori, „te-am admirat eu, admiră-mă şi tu”, te umpli de busturi foto şi iar vine chivuţa: mai „add” nişte poze, niscaiva videoclipuri şi cere bani pe ele;
- bagi reclamă cu poze de la firma ta sau a unui prieten şi iar vine samasarul: fă-ţi cont la Paypal, cum vrei să te plătească FanBox dacă n-ai cont?;
- faci cont, dai datele cardului tău şi vine teleloaica: vezi că întâi trebuie să plăteşti, pozele, împrumutul şi tot ce ai folosit aici, apoi te vei umple de bani;
- te-ai blocat, începi să-ţi dai seama de şmecherie cam târziu şi iar vine chivuţa sau samsarul cu ameninţare: vezi că dacă nu plăteşti până la …, suma se va dubla…;
- uite că n-ai plătit de ceva luni, să zicem 5 $ şi s-au făcut din lună în lună, 10 $, 20 $, 40 $, a dracu’ mai e şi dobânda asta FanBox, să tot împrumuţi toţi proştii.
Sau varianta b) te trezeşti că Paypal având la dispoziţie cardul tău, te-a jumulit de bani, vrei-nu vrei!
Şi cu asta, după ce te-ai dumirit de hoţie ai două variante:
Varianta 1. Faci reclamaţie degeaba la Paypal, ţi se spune că nu-i treaba lor, ei plimbă nişte bani. Îţi zic, rezolvă cu FanBox datoria!  Ştergi contul de la Fanbox şi musai să ştergi şi datele cardului de pe contul Paypal. Urmează ameninţări sau diversiuni Paypal: uite îţi dăm 20 $ ca să cumperi cu ei ceva din magazinul nostru. Dar pune pe site-ul nostru datele cardului dumitale… Te-ai prins? Deci, numai dacă ai noroc să nu fii dator mult, Paypal ar putea închide ochii după vreo jumătate de an. De altfel Paypal e o bancă de investiţii serioasă, se va găsi pentru tine o modalitate de a rămâne client şi o să aibă ei grijă să nu iese în pierdere!
Varianta 2. Eşti încăpăţânat, te-au prostit ăştia şi ţi-au luat banii, le mai dai ce bani mai cer şi continui cu îndârjire! Bravo! Eşti bun! Te-au avansat Success Coach şi ai acum altă misiune pentru care vei fi plătit: să fraiereşti şi tu pe alţii, s-a terminat cu munca de jos! Ce articole pentru „cauză”? Eşti ditamai samsarul sau isteaţa chivuţă ce aduce jupânilor slugi noi numai bune să fie mulse de bani.
Au gândit bine cei de la FanBox: poziţia de „şef” se potriveşte de minune românului, care când a ajuns miliţian (poliţai), întâi pe taică-su l-a băgat la pârnaie! Apoi, pupincurismul este o artă adusă la perfecţiune la români: aţi văzut acum câteva zile pe Băsescu prin porumbul Bărăganului cum strâmba din nas că-i vine praf de la jurnalişti? „ – Bă! La tine vine mai mult praf ca la mine!”, glumise el, şi în acelaşi timp, fiind primul care hăhăia cu gura până la chelie. Ca la o comandă, toată gloata din jur a început să râdă din răsputeri. Până şi cei din capătul tarlalei râdeau cu lacrimi deşi n-auziseră nimic din ce spusese jupânul Băse…
Deci, dacă vrea FanBox să facă bani pe spinarea românilor, pupincurişti, samasaroi, samsaroaice, teleloaice şi chivuţe căcălău! Cât cuprinde Bărăganul!
Şi cum spuneam, taaare mult se fălesc toţi aceştia când ajung şefi pe undeva.
Înainte de a şterge eu un cont FanBox (aveam două!) mă abordase un Coach-samsaroi cu ochelari şi gras ca porcul de Crăciun. Mă mai lua şi la „per-tu”, maimuţoiul. I-am zis vreo două şi am închis un cont FanBox  lăsându-l fără obiectul „muncii”. L-or fi dat boierii FanBox afară, e treaba lui.
Apoi, la ştergerea contului al doilea a contribuit din plin o precupeaţă care m-a luat cu „Să-mi fie ruşine!” pentru articolul pe care l-am scris despre FanBox. Că sunt un prost şi nu stau ca ea toată ziua la muncă pe Fanbox, că ea are „dreptul la o părere avizată deoarece sunt pe acel site de aproape 2 ani, sunt Success Coach de 15 luni şi am ajutat sute (sic!) de persoane să scoată banii”. Ce mai, o mahala întreagă! Ba mai avea şi un ID de te durea capul! Că să atragă lumea îşi zicea „desprelocuriledemunca” şi se fandosea că ar fi prin… Spania. A ţinut cu dinţii să-mi arate că ea n-a plătit la FanBox nimic mai înainte, mi-a trimis şi un extract de bancă despre i-am spus: „minţiţi când spuneţi că aţi câştigat bani acolo după ce din captura trimisă reiese că aţi băgat la FanBox vreo - 400 $, vi s-au dat vreo + 447 $ din care vi s-au retras - 30 € râmânând cu un mezelic de câţiva dolari câştig. Ce loc de muncă bun visaţi pe FanBox?"
 Mi-a răspuns întâi că „Acei 400$ eu i-am schimbat in Euro pentru ca in Europa folosim Euro (sic!) (eu in acel moment aflandu-ma in Spania).” Apoi că „eu n-am bagat 400$ in FanBox, ceea ce vedeti dvs. sunt banii pe care i-am transferat prin PayPal unei alte persoane”  pentru ca în final, de furie probabil sau din inconştienţă, să spună adevărul: „Nu am bagat 400$ in FanBox ci ceea ce-am facut a fost sa-mi achit taxa pentru creditul pe care l-am utilizat, am lucrat, am fost activa si am castigat.”
 Adică o confirmare a celor spuse de mine mai sus: a plătit celor de FanBox „împrumutul” lor hoţesc şi ca recompensă a fost avansată „Coach” super-a-ntâia, numai bună să fraierească şi ea pe alţii.
Era o chivuţă de tot hazul! Ştersesem contul FanBox demult aşa că cucoana îşi răcea gura degeaba cu mine. I-am spus să termine cu e-mail-urile pentru că o  reclam pentru „psihing” şi aşa am terminat eu cu hoţii de la FanBox definitiv.
În concluzie, la FanBox întâi dai bani ca să ajungi  Success Coach, îţi zici la început cu mândrie „antrenor” dar în final, datorită felului în care este gândit site-ul, ajungi un samsaroi sau samsaroaică demnă de toată mila, minţind că la FanBox se câştigă gras şi împroşti cu jigniri, scepticii şi oamenii serioşi care nu se aliniază şmecheriei lor de pe Internet.

HOŢIILE DE PE INTERNET (ŞI NU NUMAI), SE ŢIN LANŢ

După moda FanBox, Google sau a altor şmecheri despre care am vorbit în articolele trecute, s-au învăţat şi românaşii noştri la furat. Să fim mândri! Românii sunt al dracului de inteligenţi şi învaţă foarte repede hoţiile capitalismului sălbatic. Să luăm nişte exemple.
Ai Internet pe cablu, serviciu unde firmele mici au fost înghiţite rapid de samsarii ai mari. De pildă, AKTA, Romtelecom sau oricare alta ajunsă pe poziţie cheie după ce guvernele postdecembriste „privatizară” străinilor totul. Vine o ploaie şi cade reţeaua. Te pune diavolul să dai telefon la tehnic. Te încurci vreo cinci minute ca să tot apeşi „tasta n” până vine în sfârşit vocea: „aşteptaţi un moment şi echipa tehnică vă va răspunde imediat!”  Momentul acesta imediat e de vreo 10 minute, timp în care asculţi reclama firmei, cum că e cea mai minunată din ţară şi te serveşte la ţanc. Tu, care ai păţit-o din cauza lor, eşti car de nervi. In fine, se aude un tehnician care te mai ţine şi el vreo 10 minute spunându-ţi că poate eşti un prost şi de vină o fi calculatorul tău puturos. După ce-l convingi ca să vină să reparare totuşi cablul, constaţi că jumătatea de oră de conversaţie te costă cât întreg abonamentul.
Alt exemplu. Ai bani trimişi din străinătate printr-o bancă şi trebuie să dai telefon, ca să vezi cum faci să-i scoţi. Nu spun care bancă pentru că toate sunt la fel de hoaţe, la fel de străine şi la fel de umplute cu samsari români care şi-au găsit servici acolo. Ca să nu mai păţeşti ca înainte, intri pe Internet să vezi sucursala cea mai apropiată. Iei numărul de telefon de acolo cu gândul că va merge mai repede la sucursală decât la Bucureşti! Suni şi te pomeneşti că îţi răspund tot ăia de laBucureşti! Numărul de telefon al sucursalei era doar aşa, „d’un pamplezir”, adică pentru prostime. Şi pierzi la bani, ca la firma de cablu, ce, banii tăi nu merg?
Cârcâie ţara de hoţi, tinerii şomează sau ard gazul bunicilor pe la ţară dar pe Internet  e plin de momeli cu bani şi locuri de muncă. Toţi te îmbie să-ţi umple traista de bani sau să te angajeze. Dar după o experienţă cu FanBox sau Forex te-ai lecuit. Numai de caută pe Google „ţeapa Forex” şi lucrurile sunt clare: „Ce este de fapt Forex ? Forex este o țeapă foarte veche, prin care oameni creduli sunt păcăliți să bage banii lor reali, munciți, într-un cont din care nu-i mai văd niciodată. Este explicat mai pe larg pe Wikipedia, http://en.wikipedia.org/wiki/Forex_scam”
Mai nou, samsarii au ieşit cu un site propriu unde-şi zic „freelanceri” ca să nu priceapă lumea că sunt nişte lăutari (conf. dicţ., FREE-LANCE FRI-LÉNS/ s. n. muzician liber-profesionist, neîncadrat prin contract în vreo formație. (< engl. free-lance)), adică nişte liberi-profesionişti care numai de meserie adevărată pentru a îndruma tinerii spre locurile de muncă nu se ocupă ci de hoţie tip teleleu.
Există proiecte guvernamentale, „Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă”, „Camera de Comerţ şi Industrie”, sau „Camera agricolă”, precum există şi site-ul www.tinact.ro . Se fac gratuit cursuri de instruire prin ONG-uri, training-uri gratuite, seminarii gratuite. Dar ce faci cu presa care se ocupă de gâlceava politică în loc să facă cunoscute proiectele unor ministere? Pentru mass-media temele dezbătute sunt, crimele, divorţurile, violurile, scandalurile, ţiganii, regii asfaltului, regii manelelor şi ai fotbalului şi orice altceva, numai de informarea tinerilor, de oportunităţile lor de angajare şi dezvoltarea unei afaceri, nu se ocupă să-i tai! De parcă ar fi interzis prin lege să faci un articol (sau emisiune) care să prezinţi măcar o listă cu granturile care există pentru dezvoltarea unei afaceri.
Nici vorbă să vezi prin ziare că guvernul a decis să prelungească, pentru încă 7 ani, aplicarea Programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri. Dar citeşti peste tot că guvernul e o gaşcă de hoţi, agricultura la pământ (sic!), industria este fier vechi, justiţia este scutul lui Băsescu de a sta cocoţat la Cotroceni, resursele minerale ale ţării vor fi la cheremul străinilor, trenurile sunt pe butuci iar pieţele sunt pline de produse agricole aduse din străinătate prin moluri.
Tinerii privesc a lehamite la tot ce-i în jurul lor, fiind total debusolaţi, ca să nu zic altfel. Fac pe Internet 16.000 de înscrieri pentru un „Nikon gratuit” şi 400 de accesări ale site-ului samsarilor ce-şi zic freelanceri. Sau se înscriu pe site-urile firmelor ca să facă reclame la săpun, parfum, bijuterii, undiţe, cuţite şi furculiţe, ţoale de tot felul. În instituţiile amintite mai sus intră doar vreo 10 tineri pe zi din care 9 ies strâmbând din nas că n-au găsit un post de şef pe undeva.
E vremea capitalismului sălbatic, al pupincuriştilor, samasaroilor, samsaroaicelor, teleloaiceloe şi chivuţelor care te îmbie pe reţeaua Internet ca şi când aceasta ar fi panaceul universal al fericirii pe pământ.
Intr-un fel aşa şi este dar din alte motive decât cele căutate de leneşii care, gândind la dolari virtuali, se aşteaptă să le pice din ecranul calculatorului un purcoi de bani de la FanBox, Forex, Google sau orice altă faună digitală.
Nu ştiu când s-o deştepta românul, reclamele mincinoase ale samsarilor continuă în draci, de cum deschizi calculatorul.

ŞI TOTUŞI, CE-I DE FĂCUT?

Situaţia lucrurilor de muncă în România este dezastruoasă! Majoritatea tinerilor se simt abandonaţi, sunt frustraţi pentru că trăiesc pe banii părinţilor, care dacă şi ei au o pensie de mizerie abia îşi duc traiul! Ceea ce este paradoxal, este că majoritatea tinerilor sunt bine pregătiţi în sistemul informatic chiar dacă unii au învăţat meserie de la alţi tineri. Prezenţa lor se face simţită pe Internet pentru că îi găseşti la tot pasul unde li se promit bani, aidoma şmecherilor de la FanBox sau alţi şmecheri de nepoţi ai vechilor pistolari de prin Statele Unite. 
Cheia problemei este că există foarte multe mijloace pentru ca tinerii să se descurce chiar la ei acasă în România dar mass-media numai de a le da informaţia trebuincioasă nu se ocupă! Pentru presa noastră sunt mai importante scandalurile, accidentele de circulaţie, violurile, înghesuielile la moaştele sfinţilor, ce geantă de mii de euro au politicianistele noastre şi care vip şi-a schimbat nevasta! Despre tineri, Dumnezeu cu mile!
Dăm aici o publicaţie pentru tineret care cuprinde tot ce gândești dacă vrei să te implici şi să nu te mai simți mereu abandonat de societate: cursuri gratuite, loc de muncă, granturi, finanțări, servicii de informare și consiliere,  implicare în viata asociativă, voluntariat în altă tară,  iar cu plata, soft educativ pentru elevi şi cadre didactice, cursuri pentru obținerea permisului european de conducere a calculatorului şi multe altele la care nici nu te-ai gândit! 



Citiţi articolul de mai sus şi pe site-ul 

Prof. Nicolae N. Tomoniu