Faceți căutări pe acest blog

marți, 14 ianuarie 2014

LSR – Filiala Gorj şi-a creat propriul site



LSR – Filiala Gorj şi-a creat propriul site

LSR-GJ - Liga Scriitorilor Români, Filiala Gorj, nu are în prezent suficienţi membri pentru a se constitui în filială judeţeană a Ligii Scriitorilor cu sediul la Cluj Napoca, dar a creat un portal Internet pentru popularizarea acţiunilor membrilor săi. Site-ul are ca principal scop strategic, de a răspândi informaţiile despre filiala gorjeană: statut, actele necesare înscrierii, care sunt membrii actuali şi principalele lor scrieri.
Portalul LSR - Filiala Gorj  îndeamnă membrii săi şi colaboratorii la publicaţiile „Semănătorul” , de a atrage fiecare câţi mai mulţi scriitori pentru a deveni membri ai filialei, pentru că judeţul Gorj nu duce deloc lipsă de scriitori, unii remarcându-se pe plan naţional şi chiar internaţional.
 Pentru moment, a fost împuternicit de către conducerea LSR – Liga Scriitorilor Români, „scriitorul Tomoniu N. Nicolae, cu domiciliul în Str. Principală, nr. 153, oraşul Tismana, Jud. Gorj, cod poştal 217495, să constituie Filiala Gorj a Ligii Scriitorilor”. Odată constituită filiala, se va proceda la alegerea Consiliului LSR-GJ, membrii componenţi având atribuţiuni pe genuri literare (proză, poezie, critică literară, studii şi monografii, etc.) Se vor alege apoi Comitetul Director al LSR-GJ şi comisiile.
Nicolae N. Tomoniu, directorul Editurii „Semănătorul Tismana” şi al revistei lunare, online şi tipărit, „Sămănătorul” Tismana, va pune online la „Editura online Semănătorul” paginile personale cu CV-ul actualizat al membrilor LSR-GJ. Va da prioritate de publicare pe blogurile şi publicaţiile seriale, a articolelor şi lansărilor de carte ale membrilor diverselor filiale ale LSR şi va pune lângă semnătura articolelor gorjenilor, membri ai LSR-GJ, sigla filialei.
Reamintim că publicaţiile „Semănătorul” urmăresc, conform documentelor lor programatice, „dezvoltarea la un nivel superior a oportunităţilor de promovare şi dezvoltare a culturii în general, cu accent pe literatura alternativă în special, creată de către membrii Ligii Scriitorilor Români sau membrii altor organizaţii de creaţie literară şi chiar debutanţi nemembri, fără a exclude membrii Uniunii Scriitorilor Români care doresc să colaboreze la proiectul nostru dar cu lucrări noi, inedite, care n-au mai fost promovate pe alte căi”.
Portalul LSR - Filiala Gorj  menţionează principalele coordonate ale membrilor săi, cu precădere creaţia literară de la Editura online „Sămănătorul”, dar şi unele articole deja publicate şi care sunt propuse pentru publicaţiile altor filiale LSR, respectând dreptul de distribuire liberă prin specificarea autorului şi sursei.
Portalul mai informează despre teleconferinţa LSR de la Cluj, unde sunt inserate succint activităţile filialelor din ţară, are o rubrică de „Cărţi noi” şi una de vânzare a revistei „Sămănătorul”, a cărţilor membrilor sau a cărţilor colaboratorilor care nu pot deveni membri ai filialei având domiciliu în străinătate.
 Din activitatea de creaţie literară a membrilor filialei, pe lângă cărţile recomandate pe portal, vă propunem să citiţi câteva articole care conform statisticilor automate ale site-ului, au întrunit cel mai mare număr de cititori online:

NICOLAE N. TOMONIU, publicist, director revistă şi editura “Semanatorul”:

FLORIAN VĂIDEIANU - prozator, poet:

ION C. GOCIU – prozator, publicistică de reportaj:

Portalul LSR - Filiala Gorj,  invită membrii USR (Nicolae Manolescu) la o colaborare strânsă şi pe unii membri chiar de a face parte din filiala noastră dacă simt că nu sunt promovaţi suficient.
Pentru că vorba românului „Două mâncări nu strică!”, rămâne încă valabilă. Doar cea cu „două bătăi” nu mai e (din păcate!) la modă şi se lasă şi cu sancţiuni drastice!

Nicolae N. Tomoniu
Director „Sămănătorul”