Faceți căutări pe acest blog

vineri, 15 ianuarie 2016

Nicu N. Tomoniu - Fantomele frunzei lui Udrea supraviețuiesc




Broșura UAT în stânga, broșura „Sămănătorul” în dreapta

Fantomele frunzei lui Udrea supraviețuiesc

- Amatorii și incompetenții încă nasc monștri -

Considerații generale

Tot țăranul o știe: buruiana are rădăcini adânci și oricât ai încerca a o stârpi, ba își scutură pe loc niscaiva semințe, ba își rupe rădăcinile ca șopârla coada. Ce frunze a aruncat   Elena Udrea peste țară, făcând din ele ditamai autostrada marelui Băse, o știți de la Antena 3.  Pentru că e notoriu, cu puțin în urmă aveam doi cuci. Unul la Cotroceni și văru-său, cucul antenist 3 ce încă mai iese seară de seară cu cântec și descântec, la ora 9 PM, cu serialul Băse, Udrea și al ei Cocoș.
Deci, să fie clar de la bun început: nu sunt fan Antena 3 și nu mai am nicio opțiune politică când scriu acest articol. Îl scriu pentru că trebuie scris, în speranța că poate fi o bulină de farmacie care ar putea ameliora abulia care a cuprins țara de ceva vreme.
Astăzi, pe autostrada frunzelor lui Udrea fantomele circulă țanțoș cu patalama de ”expert” în piept. Iar ca buruiana rea, se înmulțesc ca dracu: nu te poți ușura la marginea drumului că hop! vine expertul și-ți explică fazele. Dʹaia e expert! .
Dar să lăsăm glumele de-o parte și să vedem cum s-au născut fantomele politice, pentru că nu sunt numai ale fostei ministrese Udrea. Ele s-au născut din incompetență, dar și voit, de către toate partidele politice ce au dat guvernele României. Iată cum:
Pentru mărirea masei electorale proprii, guvernele inventează proiecte cu dedicație, cum ar fi săli de sport, patinoare, pârtii de schi, centre de promovare turistică pentru că de informare turistică nu poate fi vorba. Și nici de utilitate practică, e notoriu acest lucru, cu stadioane în pantă și parcuri publice în pădurile unui sat cu vreo trei sute de suflete.
Faza a doua de invenție politică, are ca scop construcția acestor proiecte de utilitate publică pentru trucarea licitațiilor, în scopul de a fi câștigate doar de anumite firme sau pentru a da de lucru (bani) anumitor persoane, așa zisele fantome ale frunzelor lui Udrea. Licitațiile se falsifică prin găselnița „celui mai mic preț” care devine cu timpul dublu sau triplu preț.
Mai sunt și dedicațiile fără licitație, cum ar fi imprimatele, agendele, calendarele, pliantele și site-urile primăriilor care musai să fie tipărite sau gestionate (site-urile) de fantome. Nicio primărie din miile din țară nu licitează aceste „mărunțișuri” care aduc milioane de milioane la pușculița de partid. Primăriile se trezesc cu fantomele politice la ușa primarilor. Cu frica celor de sus puși, primarii dau bani grei pentru produsele unor inculți. De pildă, la Tismana, se plătesc de o duzină de ani, agende în care Tismana nu figurează ca oraș deși localitatea este oraș din anul 2004. Și exemplele ar putea continua cât să umplem un volum enciclopedic al dedicațiilor guvernelor, care în loc să dea de lucru pe plan local, fac utilități cu fantomele partidelor aflate la putere.
 
La Tismana ca în toată țara

Să vedem pe concret cum se desfășoară o ”operă” cu dedicație – că de proiect nu poate fi vorba -  numită Crearea „Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică în oraşul Tismana”. Este o „operă” națională, asemenea centre construindu-se de la Iași la Timișoara și în toată țara, după modelul turistic al frunzei ministresei Udrea, asortată cu fantomele de rigoare.
Numai că aici li s-a înfundat mafioților de partid ! Pentru că publicațiile centrelor de informare și promovare turistică nu pot fi făcute de către oricine. Ci, de profesioniști locali: istorici, monografi, documentariști, ziariști și de tot felul de localnici cu cap, adică niște erudiți pe plan local.
Era normal ca director al revistei „Sămănătorul” și editor la Editura „Semănătorul Tismana” să fiu chemat la licitație. Și am fost chemat. Dar să vezi lucru dracului ! Scot broșura, pliantul și afișul la meserie, exact după MIV - Manualul de Identitate Vizuală (respect ortografia lor, deși nu cred că un manual poate fi scris ca o instituție sau firmă) și mă pomenesc cu tot felul de chichițe, tocmai pentru a ajuta o fantomă de partid din Târgu Jiu să câștige licitația. Și dacă-i ordin cu plăcere!
Ce-a ieșit vedeți din imagini, ele fac cât o mie de cuvinte, vorba unui nebărbierit și fără cravată ce vorbește ca o motoretă și flutură din mâini, ghici unde? La antena 3.
Broșura UAT, cu erorile semnalate la monummente istorice
 
O „lăcrimație„ vorba lui nenea Iancu

„Către:
Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, București
Autoritatea Națională pentru Turism

Vă rugăm să ne dați un răspuns urgent dacă Autoritatea Națională pentru Turism prin Direcția Gestionare Fonduri Comunitare pentru Turism a permis Organismului Intermediar pentru Turism , bd. Dinicu Golescu, nr. 38, sectorul 1 București,  ca UAT Tismana  să falsifice  licența unor imagini ale dlui Tomoniu N. Nicolae, președintele asociației noastre.
Autorul lor, dl Nicolae Tomoniu a creat pentru UAT Tismana broșura CNIPT folosind aceste imagini licențiate dar nu a câștigat licitația aceasta acordându-i-se SC TEODAMAR ART SRL  din Târgu Jiu.
S-a convenit ca imaginile din broșura noastră să fie cedate totuși UAT Tismana și SC TEODAMAR ART SRL  dar respectând restricţiile licenţiatorului Creative Commons Atribuire 2.0 Generică, adică, să îndeplinească condițiile de copiere, adaptare și mai ales atribuire care nu dă dreptul nimănui să folosească vreo formă care ar sugera faptul că altul este autorul imaginii și nu autorul Nicolae N. Tomoniu.
UAT Tismana și SC TEODAMAR ART SRL  au folosit imagini din broșura și situl indicat de dl Tomoniu N. Nicolae de la wikipedia commons la care aveau acceptul autorului dar încălcând normele internaționale de copyright, au inserat atât în broșura executată de SC TEODAMAR ART SRL  cât și în pliant, un copyright fictiv © COPYRIGHT by UAT TISMANA, motivând că acest lucru s-ar datora unor impuneri de către instituțiile dvs., din București.
Vă rugăm să ne precizați următoarele :
-        dacă experții UAT Tismana, Viezure Ileana Cristina și Dan Macarie au realizat acest copyright fictiv la ordinele dvs sau nu;
-        dacă este real că dvs. ați anunțat că broșura CNIPT, format pdf fără restricții, executată de noi, tipărită de probă la primăria Tismana și la o tipografie din Iași, n-ați putut-o deschide cu calculatoarele dvs.;
-     dacă ați aprobat dvs. broșura SC TEODAMAR ART SRL  și ați impus-o, împotriva unor imagini prin care orașul Tismana, noi și dvs., ne facem de râs astfel:
1.      Imaginea lacului Tismana este de fapt al unui lac din Valea Cernei
2.      Imaginea Peștera mânăstirii este trecută ca monument istoric și nu ca rezervație naturală alături de alte rezervații naturale pe care broșura noastră le indica;
3.      Imaginea muzeului mânăstirii tot ca monument istoric este trecut;
4.      Imaginea unor castani înfloriți are titlul „Târgul de primăvară”
5.      Imaginea de la Festivalul Cântecului și Dansului Popular de la 15 aug. are titlul „Festivalul castanului”
6.      Imaginea cu titlul „Festivalul castanului” reprezintă Bâlciul Sf. Andrei de la Pocuia

În afară de aceasta, toate imaginile broșurii SC TEODAMAR ART SRL sunt marcate cu copyright fictiv © COPYRIGHT by UAT TISMANA, inclusiv cu imaginea „Tismana vedere generală”, copiată din „Monografia orașului Tismana”, autor Nicolae N. Tomoniu, tipărită de CJCPCT Gorj cu copyright.
Asociația noastră a înțeles să dea o mână de ajutor și să ofere aceste imagini din baza de date a revistei „Sămănătorul” și a „Editurii Semănătorul Tismana” dar nu putem accepta să ne facem de râs, știind că firma din Târgu Jiu a folosit logistica noastră. Mai mult, este o pată și pe obrazul dvs. care ați permis să fie tipărită o broșură prost executată și prost întocmită, care a câștigat licitația cu largul concurs al  „experților” UAT Tismana, Viezure Ileana Cristina și Dan Macarie, care neștiind ce înseamnă un copyright sau un document de informare turistică, au favorizat să execute tipăriturile centrului un străin de oraș și de pricepere în tehnoredactare.
Vă rugăm să atenționați urgent UAT Tismana să refacă broșurile centrului turistic eliminând falsul lor copyright de pe imagini și informațiile eronate, pentru că turiștii au început să vină și vom fi cu toții de râsul lor cu așa broșură executată de un amator, care a mai câștigat și o licitație, credem noi trucată, dacă a ieșit așa de prost.”




Și ANT a dat răspuns!
Prin el, confirmă faptul că nu acest organism a dat ordine „experților” primăriei. BENEFICIARUL ESTE RESPONSABIL DE MINCIUNILE ȘI FALSURILE CARE S-AU FĂCUT !

Prin adresa ANT - Autorității Naționale pentru Turism, al cărei antet și număr de înregistrare le vedeți în imaginea alăturată, lucrurile spuse sunt clare. Experții primăriei au mințit! Au mințit, pe primarul Marian Slivilescu și pe noi, că ANT le-ar fi dat ordin să facă falsul copyright pe imagini și să emită tot felul de elucubrații. Invocau mereu ANT -  Autoritatea Națională pentru Turism de directive închipuite, pe când aceasta scrie în adresă:

„Organismul Intermediar pentru Turism nu are funcţie de control pe domeniul drepturilor de autor. Punctual, la solicitările dumneavoastră, vă comunicăm:
• în procesul de avizare, OI Turism elaborează recomandări, nu dă ordine beneficiarilor cu care colaborează. Una dintre recomandările frecvent formulate este aceea de a introduce dreptul de copyright asupra conţinutului întregului material (text+fotografii). în cazul în care există/se identifică probleme cu privire la capacitatea Beneficiarului de a folosi dreptul de copyright pe conţinutul materialului (parţial sau total), acesta are obligaţia de a supune atenţiei Organismului Intermediar acest aspect şi de a înlocui textele şi/sau fotografiile respective.”
Și,
OI Turism a avizat din punct de vedere al identităţii vizuale un material transmis de Beneficiar, nu de prestator. Reiterăm faptul că Benficiarul (UAT Tismana, n.n.) îşi asumă conţinutul materialului.”  
A scris în final Autoritatea Națională pentru Turism.

„Reiterăm faptul că Benficiarul îşi asumă conţinutul materialului.” nu înseamnă că „experțeii” primăriei au mințit că au făcut falsuri la ordin? O spuneam eu de mult timp!  
Așa s-a ajuns la faptul că, nu o asociație și nu o editură locală a câștigat licitația ci o firmă din Târgu Jiu care a scos o broșură de toată pomina; 
 
 
Pagina monumente istorice din broșura Sămănătorul
  ------------------

Notă: Am adăugat acest răspuns după ce a apărut acest articol iar aici era un paragraf „Știre de ultimă oră!” ce avea conținutul ce urmează:


Dar uite că s-a găsit un binevoitor care iubește Tismana și mi-a retransmis recomandările autorităților în materie de turism către vitejii „experți” ai primăriei Tismana.
 Așadar, ce zice acest  e-mail transmis „experților” primăriei Tismana, responsabili de „implementarea” proiectului privind „Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică în oraşul Tismana” ? E-mailul este trimis în data de 17 nov. 2015, 11:27 AM de către Cla…. Hu.... <cla…. hu....@mturism.ro în care se fac recomandări clare „experților” primăriei Tismana:
Broşura
* Introduceţi pe toate fotografiile legenda și o singura dată, dreptul de Copyright (© UAT Tismana)
* Pe coperta IV, deasupra MDRAP treceți Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional
* In caseta tehnică, modificați luna publicării, eliminaţi textele „numele proiectului" și „data publicării", lăsați doar informațiile propriu zise, la care adăugați și editorul materialului, adică UAT Tismana
* Introduceţi textul „Investim in viitorul tău! Proiect selectat..."
* Disclaimerul „Conţinutul acestui material...” nu este obligatoriu pentru acest tip de material
 In prima recomandare se precizează că legenda (titlul imaginii ca să înțeleagă mai bine „experții”) se „introduce” (sic!) pe toate „fotografiile” (sic!) și o singură dată ” dreptul de Copyright (© UAT Tismana)”.  Acest lucru e normal pentru orice publicație, pentru a fi identificat cine este editorul și cine are dreptul (copyrightul) să tipărească broșura. Ori, ce înțeleg „experții” primăriei Tismana ? Că trebuie pus Copyright (© UAT Tismana) pe orice imagine și nu pe broșură pentru a nu fi copiată și tipărită de altcineva !
 
Vai de noi dacă avem asemenea experți școliți ca atare prin trei „treninguri” ! Dacă Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional ar fi impus inserarea unui copyright pe toate imaginile (și nu fotografiile, așa cum se exprimă în recomandări) centrelor de promovare turistică din România ar fi însemnat să-și însușească toate copyright-urile imaginilor din revistele, cărțile, monografiile, site-urile ș.a. care s-au folosit în editarea broșurilor și site-urilor Centrelor Naţionale de Informare şi Promovare Turistică din țară ! Cine și-ar însuși asemenea fals?
 
Pagina 2 și 3 cu erorile semnalate
 

Locuitorii Tismanei sunt nevoiți să plătească din buzunar o nouă broșură !

Am contactat pe mobil azi dimineață, ora 8:30 AM, pe binevoitorul și amabilul primar al Tismanei, Marian Slivilescu, pentru a-l întreba dacă fantomatica broșură a UAP Tismana, pe care mi-a pus-o la dispoziție e… reală.  Pentru că, are mari suferințe față de cele pe care i le semnalasem deja:
- broșura e executată pe trei coli A4 și nu patru așa cum cerea licitația;
- lipsesc coperțile conform manualului iar culorile sunt departe față de standardul cerut;
- paginile 4 și 8 sunt identice, la fel paginile 5 și 9.
„ - Vom fi obligați să retipărim broșura pe banii primăriei !”, îmi replică involuntar primarul.
” – Ba nu pe banii primăriei, pentru că sunt ai noștri, ai mei și ai tismănarilor ! Să fie retipărită pe banii experților UAT Tismana, Viezure Ileana Cristina și Dan Macarie. Ei sunt vinovați de realizarea acestei monstruozități de broșură !
Pagina Sămănătorul cu traseele turistice și festivaluri

Din Tismana-n toată țara

Mai crede cineva că și la alte centre de promovare turistică, lucrurile stau altfel decât modelul frunzei Udrea tras la indigo?
Eu îmi fac datoria să-mi apăr localitatea pentru că lucrez zile și nopți pentru apărarea patrimoniului local prin revista „Sămănătorul” și prin cărțile pe care le tipăresc în amintirea unor foști oameni de vază ai Tismanei.
În calitate de membru al UZP (Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România) și a altor uniuni de creație, chiar sunt dator să semnalez erorile care au făcut din țara asta un teren de joacă mafiot.
In afară de asta, nu accept să fiu umilit de niște novici care se cred Dumnezei, e plină țara de funcționari care-și bat joc de cei care plătesc taxe și impozite aberante, pentru ca lor să li se mărească salariul iar noi să sărăcim.
Să aibă grijă, onor deputații țării, să considere prin lege că jurnaliștii sunt creatori alături de lăutari, maneliști, olari și pușcăriași cărora li s-a recunoscut statutul. Pentru că senatorii au fost de acord.
Pentru că iată, scriem articole, tipărim reviste și cărți care aduc un plus de valoare acestei țări bântuite de funcționari aroganți, inculți și corupți !

Nicolae N. Tomoniu
Director al revistei „Sămănătorul”
și al editurii  „Semănătorul Tismana”  

Harta falsificată fără copyright
Harta cu copyright